Volledig scherm

Nachtelijk zwemavontuur in Burgemeester Kruijffbad

STEENDEREN - In zwembad Burgemeester Kruijffbad kunnen belangstellenden deze zomer meedoen aan een unieke nachtelijke zwemmarathon.

In de nacht van zaterdag 20 augustus op zondag 21 augustus strijden verschillende teams om de winst. Ieder teamlid zwemt vijftien minuten lang zoveel mogelijk baantjes. Het team dat binnen twaalf uur de meeste baantjes heeft gezwommen wint. De zwemmarathon start om 22.00 uur en gaat door tot de volgende ochtend 10.00 uur.

Deelnemers mogen een eigen tent en slaapzak meenemen om tussendoor uit te rusten. Vrijwilligers van het zwembad zorgen voor een barbecue, vuurkorven en een ontbijt. De minimumleeftijd om deel te nemen is vijftien jaar. De kosten zijn tien euro, inclusief ontbijt. Het aantal teams dat mee kan doen is beperkt. Inschrijven kan via de website van het zwembad zwembadsteenderen.nl. Voorafgaand aan de zwemmarathon vindt de jaarlijkse bommetjeswedstrijd plaats.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.