Volledig scherm

Nachtelijke bewoners van de Sprengenberg

HAARLE - Volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar kunnen zaterdag 16 juli laat op de avond luisteren naar vreemde geluiden op de Sprengenberg.

Tijdens de excursie vertelt de boswachter van Natuurmonumenten over de nachtzwaluw en andere nachtelijke bewoners. Vooral de nachtzwaluw laat goed van zich horen. Overdag is de mysterieuze vogel moeilijk te vinden, maar in de schemering en nacht gaat hij op jacht naar nachtvlinders en kevers. Start excursie 21.30 uur bij Informatieschuur De Pas, Molenweg 2 in Haarle. De kosten bedragen 7 euro voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen 10 euro. Kinderen betalen 5 of 7 euro. Aanmelding: www.natuurmonumenten.nl/agenda. Er zijn nog plaatsen vrij.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.