Volledig scherm

Nachtvlinders tellen op de Sprengenberg

HAARLE - Wie nieuwsgierig is naar de wereld van nachtvlinders kan donderdag 4 augustus met de nachtvlindertellers op pad.

Tussen 22.30 en 01.00 uur vertellen zij over de verschillende soorten vlinders op de Sprengenberg. Overdag zie je ze bijna niet, maar ’s nachts komen de motten helemaal tot leven. De excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. Graag vooraf aanmelden via www.natuurmonumenten.nl Locatie Informatieschuur De Pas, Molenweg 2 in Haarle. Kosten bedragen 7 euro voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen 10 euro en kinderen 5 of 7 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.