Volledig scherm
Het Vogeleiland ligt midden in het Zwarte Meer dat Flevoland en Overijssel van elkaar scheidt. © Natuurmonumenten

Natuurmonumenten vaart in juli en augustus over Zwarte Meer bij Kraggenburg

KRAGGENBURG - Natuurmonumenten vaart donderdag 7 en 21 juli en 4 augustus met haar boot voor een vaartocht over het Zwarte Meer bij Kraggenburg.

Op het meer zijn vogels, zoals de roerdomp, grote karekiet en baardmannetje, te zien. De boot van Natuurmonumenten vertrekt op de drie vaardagen om 13.30 uur vanaf het boothuis aan de Kadoelerweg 26-C. Kosten zijn 14 euro voor niet-leden van Natuurmonumenten, leden betalen 9 euro. Het bedrag is inclusief koffie en thee. Aanmelden is noodzakelijk op www.natuurmonumenten.nl/agenda. Wie meegaat, wordt geadviseerd een verrekijker mee te nemen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.