Volledig scherm
In het Zwarte Water bij Kraggenburg ligt het Vogeleiland. © Natuurmonumenten

Natuurmonumenten vaart weer over Zwarte Water bij Kraggenburg

KRAGGENBURG - Natuurmonumenten vaart zaterdag 13 en 27 augustus met haar boot voor een vaartocht over het Zwarte Meer bij Kraggenburg.

Op het meer zijn vogels, zoals de roerdomp, grote karekiet en baardmannetje, te zien. De boot van Natuurmonumenten vertrekt op de twee vaardagen om 13.30 uur bij het boothuis aan de Kadoelerweg 26-C. Kosten zijn 9 euro voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen 14 euro. Het bedrag is inclusief koffie en thee. Aanmelden is noodzakelijk op www.natuurmonumenten.nl/agenda. Wie meegaat, wordt geadviseerd een verrekijker mee te nemen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.