Volledig scherm

Natuurmonumenten zoekt hulp bij vangen grote modderkruiper op Kampereiland

KAMPEREILAND - Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die vanaf maandag 5 september op Kampereiland willen helpen met het vangen en terugzetten van de modderkruiper, een beschermde vissoort.

De sloten op Kampereiland worden uitgebaggerd voor herstel van het rietland aan de oevers van het Zwarte Meer. Dit werk duurt tien dagen duren, waardoor de modderkruiper moet worden gevangen en weer moet worden uitgezet. Vrijwilligers gaan met deskundige begeleiding op pad. Natuurmonumenten zorgt voor koffie en thee, handschoenen en gezelligheid. Aanmelden voor de klus kan bij boswachter Ruben Kluit via r.kluit@natuurmonumenten.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.