Volledig scherm
Baanwielrenner Roy van den Berg bij de Wereldbeker baan in eigen woonplaats Apeldoorn. Foto: Ronny te Wechel

Nederland opent sterk bij wereldbekerwedstrijd Apeldoorn

APELDOORN - De Nederlandse baanploeg is sterk begonnen op de openingsdag van de wereldbekerwedstrijden in Apeldoorn. Tijdens het middagprogramma wisten de pistiers op hun thuisbaan in de kwalificaties al hoopgevende resultaten neer te zetten.

De achtervolgingsploeg bij de mannen realiseerde een tweede tijd achter de winnende Fransen en lijkt daarmee op medaillekoers te liggen voor het vervolg van dit toernooi. Roy Eefting (Apeldoorn) en Wim Stroetinga (Nijkerk) maakten deel uit van dit achtervolgingskwartet. Bij de teamsprinters realiseerden de vrouwen een derde en de mannen een vijfde kwalificatietijd. Zij komen later op de avond opnieuw in actie. Dat geldt ook voor Kirsten Wild, die opende met een tweede plek op het uit vier onderdelen bestaande omnium voor de vrouwen. Zij deed dat op het onderdeel scratch. Later op de vrijdagavond worden de medailles verdeeld op de teamsprint (mannen en vrouwen), de scratch bij de mannen en het omnium bij de vrouwen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.