Volledig scherm

Neoclassicisme in de architectuur

GORSSEL - De laatste lezing voor de zomerstop wordt bij Pluspunt Gorssel op woensdag 22 juni verzorgd door drs. Monique Hafkamp. Aan de hand van diverse voorbeelden laat zij de bezoekers zien hoe in de achttiende e eeuw een reactie in de wereld van de kunst ontstond op de barok en rococo.

In dit neoclassicisme werd de bouwkunst ontdaan van drukke ornamenten. De lezing met warme maaltijd voor 50+ers wordt gehouden in ’t Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. De kosten bedragen 9,50 euro. Alleen lezing en koffie 6 euro6. Voor meer informatie: www.pluspuntgorssel.nl of 0575 – 492391.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.