Volledig scherm
Opening Waag10 © John Ruiter

Nieuw atelier in centrum Raalte

RAALTE - Met de opening van Waag10 Creatief Atelier afgelopen zaterdag is het centrum van Raalte een kunstzinnige ontmoetingsplek rijker.

De vier kunstenaars Dineke Renkema, Femke Wijma, Marije Gies en Bertina Tilma zijn de initiatiefnemers van het atelier dat laagdrempelig wil zijn en naast wisselende exposities ook workshops gaat houden.

Waag10 Creatief Atelier is woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend en is gehuisvest aan, zoals de naam al zegt, de Waag 10. Henny Zomer, voorzitter van het Raalter Ondernemers Verbond, opende zaterdag Waag10.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.