Volledig scherm

Nieuw fietspad Kamperweg Heerde eerste winter niet gestrooid

HEERDE - Het vernieuwde fietspad langs de Kamperweg in Heerde wordt aankomende winter niet gestrooid. Dit besluit is genomen omdat het strooizout de nieuwe asfaltlaag aan kan tasten.

Bij extreme gladheid wordt, indien mogelijk, met zand gestrooid. Bij hevige sneeuwval wordt een sneeuwschuiver ingezet om het fietspad sneeuwvrij te maken. Met behulp van tekstborden ter hoogte van de zijwegen worden de fietsers geattendeerd op de mogelijke gladheid van het fietspad. Het deel van het fietspad op het viaduct over de A50 wordt wel gestrooid. Dit deel is nog niet voorzien van nieuw asfalt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.