Volledig scherm

Nieuw Heeten verslaat Broekland in bekertoernooi

BROEKLAND – In het bekertoernooi hebben de handbalsters van eersteklasser Broekland niet opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen. In de voorronde werd Wesepe nog knap verslagen, maar Nieuw Heeten bleek een ronde verder een te grote hobbel. De ploeg uit de tweede divisie won het doelpuntrijke duel met 27-37.

“Het eerste kwartier was voor ons,” vond Broekland-trainer Richard Groote Schaarsberg. “Door onze eigen fouten kreeg Nieuw Heeten vervolgens vleugels. Jammer, want daarmee hebben we onszelf tekortgedaan.”

Daan Jolink, coach van Nieuw Heeten, was tevreden na de eenvoudige zege. “Dit was een nuttige wedstrijd voor ons. In de competitie zitten we momenteel in de hoek waar de klappen vallen. We hebben nu een fijne wedstrijd gespeeld, dat is goed voor ons zelfvertrouwen.”

Nieuw Heeten heeft zich door deze zege geplaatst voor de tweede ronde die begin december wordt gespeeld. Voorwaarts en Wijhe verzekerden zich daar dinsdag al van.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.