Volledig scherm
NAT is een educatief waterproject voor basisschoolleerlingen van de groepen 6 tot en met 8. © Nieuw Land Erfgoedcentrum

Nieuw Land en Waterschap openen inschrijving voor educatief waterproject NAT in Lelystad

LELYSTAD - Het Nieuw Land Erfgoedcentrum en Waterschap Zuiderzeeland hebben de inschrijving geopend van het educatief waterproject NAT dat van dinsdag 1 tot vrijdag 4 november in Lelystad wordt gehouden.

NAT is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 en bestaat uit waterworkshops van onder meer Rijkswaterstaat, Vitens, de KNRM en het waterschap. Het gaat in zo'n acht workshops van een kwartier over thema's als inpoldering, waterbeheer en veiligheid. Ook wordt duidelijk waar drinkwater vandaan komt en wat er gebeurt met scheepswrakken. Het project van Nieuw Land en Waterschap Zuiderzeeland, dat na het succes in 2014 en 2015 opnieuw een vervolg krijgt, sluit aan bij de leerdoelen van de basisschool. De workshops zijn bij het erfgoedcentrum aan de Oostvaardersdijk 01-13. Kosten zijn 7,50 euro per kind inclusief busvervoer. Meer informatie staat op www.nieuwlanderfgoed.nl. Op de website kunnen scholen zich ook aanmelden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.