Een van de foto's in de tentoonstelling Scherp geschoten is dit beeld van een duiker.
Volledig scherm
Een van de foto's in de tentoonstelling Scherp geschoten is dit beeld van een duiker. © Karin Dibbits

Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad opent foto-expo Scherp geschoten over wording van Flevoland

LELYSTAD - Het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad heeft zaterdag de fototentoonstelling Scherp geschoten over de wording van Flevoland geopend.

Scherp geschoten is een multimediale presentatie van kunstzinnige foto's en filmfragmenten uit het Flevolands archief in Nieuw Land waar 150.000 foto's, films en video's liggen. Kunstzinnig betekent in dit geval: bijzonder vanwege de compositie, een opvallend onderwerp of de esthetische waarde. Er is onder meer een kort amateurfilmpje uit 1929 te zien dat het werk aan de Afsluitdijk toont, originele fotoalbums en archiefkaarten met afbeeldingen. Veel van de foto's en video's zijn nog nooit te zien geweest. Scherp geschoten is tot zondag 30 oktober te zien in het museum aan de Oostvaardersdijk 113. Toegang tot het museum is 9 euro, kinderen van 4 tot en met 17 jaar kunnen voor 4 euro naar binnen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.