Nieuwe bewoners voormalig Besto terrein

ZWARTSLUIS - Dertien nieuwe bewoners van het het voormalige Besto-terrein in Zwartsluis hebben de sleutel van hun woning ontvangen.

Het is een mix van eengezinswoningen, kleine wooneenheden en multifunctionele woningen. De architectuur van de woningen refereert aan de historie van Zwartsluis.

Alle woningen zijn energiezuinig en een aantal is geschikt voor mensen die extra zorg nodig hebben. In het najaar van 2015 was Jorritsma Bouw gestart met de bouw. Het project is in nauwe samenwerking tussen Wetland Wonen en de gemeente Zwartewaterland tot stand gekomen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.