Volledig scherm

Nieuwe editie van Alpha-cursus start in Kampen en IJsselmuiden

KAMPEN/IJSSELMUIDEN - Een nieuwe editie van de Alpha-cursus start maandag 5 september in Kampen en woensdag 7 september in IJsselmuiden.

Wie met zingevingsvragen rondloopt, kan in een kort programma van elf weken kennismaken met het christelijk geloof. ​De cursus gaat onder meer om vragen als 'Wie is Jezus?', 'Waarom stierf hij aan het kruis?' en 'Waarom zou ik de Bijbel lezen?'. Elke bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd, waarna een inleiding volgt op het onderwerp van de week. Deelnemers praten in kleine groepen in een sfeer van respect voor elkaar. De Alpha-cursus beslaat een vaste avond in de week en een vrijdagavond en zaterdag. Het programma in Kampen begint om 19.00 uur in De Regenboog aan de Broederweg 32. In IJsselmuiden begint de eerste bijeenkomst om 19.00 uur in basisschool Ichthus aan Groenendael 226. Deelname is gratis, wel wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de maaltijden en het korte weekend. Aanmelden kan op de startavonden of via alphakampen@gmail.com voor Kampenaren en via alphaijsselmuiden@gmail.com voor inwoners van IJsselmuiden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.