Volledig scherm

Nieuwe Excursie in de Buurt over geschiedenis in Swifterbant

SWIFTERBANT - In Swifterbant is woensdag 27 juli een nieuwe Excursie in de Buurt over de geschiedenis van het polderdorp.

De loop van stichting Geschiedschrijving Dronten, bedoeld om beweging en historie te combineren, begint in De Steiger aan De Heraldiek waar dr. F.W. Schmidt over de bouw van het polderdorp vertelt. Daarna gaat de wandeling van start die door de eerste woonwijken van Swifterbant trekt. Excursie in de Buurt is van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname is 2 euro. Aanmelden is noodzakelijk via andre@sportindronten.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.