Volledig scherm

Nieuwe fietspaden Voorst in fietsknooppuntennetwerk

VOORST - De Veluwse gemeenten gaan het fietsknooppuntennetwerk aanpassen. In de gemeente Voorst worden de nieuwe fietspaden zoals Het Weteringse Broek, de fietspaden in de Voorsterklei en in de kernen Terwolde en Voorst opgenomen in het bestaande netwerk.


Platform Recreatie en Toerisme, het Fietsplatform en de gemeente Voorst zijn betrokken bij de voorbereiding.
De werkzaamheden worden in de periode februari-april 2017 uitgevoerd. De wijzigingen in het fietsknooppuntennetwerk zijn zo uitgebreid dat bestaand kaartmateriaal niet meer bruikbaar is na de werkzaamheden. De gemeente adviseert met een eventuele aanschaf van een fietskaart te wachten totdat het nieuwe routeontwerp in het kaartmateriaal verwerkt is. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe kaartmateriaal beschikbaar zal zijn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.