Volledig scherm

Nieuwe Inburgeringsschool in Deventer

DEVENTER - Deventer krijgt een nieuwe taalschool voor inburgeraars met de naam 123Nederlands.

De school geeft vanaf januari cursussen inburgering en Staatsexamen Nederlands als tweede taal. De oprichters, Linda O’Bryan en Sandy Posthumus Meyjes, draaien al jarenlang mee in Deventer als docenten. Met 123Nederlands richten zij zich op persoonlijke aandacht voor de cursist. Er wordt gewerkt met kleine lesgroepen en ook met een speciale groep voor vrouwen. In de lessen wordt vooral geoefend met spreken en schrijven en de cursisten zitten niet achter een computer.

Woensdag 30 november is van 15.50 tot 17.00 uur een open middag met de officiële opening van de school die gelegen is aan de Schonenvaardersstraat 9. Belangstellenden zijn dinsdagochtenden van 8.30 tot 11.00 welkom op een inloopspreekuur. Meer informatie op www.123Nederlands.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.