Volledig scherm

Nieuwe website met overzicht van activiteiten voor vluchtelingen

DEVENTER - De Vrijwilligerscentrale Deventer heeft woensdag 13 juli tijdens de slotmanifestatie van Kitchen on the run de website www.deventervluchtelingen.nl gepresenteerd.

Op deze nieuwe website wordt een overzicht geboden van activiteiten voor, door en met vluchtelingen in Deventer. Alle initiatieven in Deventer en omgeving die ten goede komen aan de vluchtelingen kunnen worden aangemeld op dit platform.

In de periode van 17 juni tot 8 juli stond de mobiele keuken van Kitchen on the run in de Geertruidentuin in Deventer. Zo’n 500 mensen hebben met elkaar gegeten en elkaars cultuur beter leren kennen. Deventervluchtelingen.nl is in het leven geroepen om dit initiatief voort te kunnen zetten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.