Volledig scherm

Nieuwe woning voor jongeren in een oude fietsfabriek in Zwolle

ZWOLLE - SWZ heeft vrijdag 15 juli negen woningen opgeleverd aan de Tuinstraat 10. Achttien onzelfstandige eenheden zijn samengevoegd tot negen zelfstandige woningen.

De werkzaamheden bestonden vooral uit het verbeteren van de uitstraling van het pand. Het pand heeft een unieke geschiedenis. In de periode van 1920-1942 zat hier Fietsfabriek 'Uit den Bogaard'. Zij maakten rijwielen, rijwielvelgen en kettingkastframes. Dit komt nu op verschillende manieren terug in het pand. Zo heeft het pand de naam 'De Fietsfabriek' gekregen. Daarnaast worden er afbeeldingen opgehangen van oude fietskaarten uit 1927 en hangt er een origineel wiel dat vroeger gemaakt is in deze fabriek. De doelgroep is jongeren onder de 23 jaar. De sleutels zijn 15 juli overhandigd aan de bewoners.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.