Volledig scherm
J. T. Tiller was niet van de partij in Leeuwarden. Hij kampt met een blessure. © Landstede Basketbal

Nieuwe zege Landstede Basketbal

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen soeverein gewonnen. Aris kwam er zondag in Zwolle niet aan te pas (75-54).

De Zwollenaren zijn als een van de kandidaten voor een topklassering aan de competitie begonnen. Die status maakt het team van coach Herman van den Belt momenteel ook waar. De winst tegen Aris, geen hoogvlieger, kwam na het eerste kwart (20-13) geen moment in gevaar. In de laatste tien minuten werd er van de Friezen nauwelijks nog iets vernomen, Aris maakte maar vier punten.

Bij de Zwollenaren bereikten J.T. Yoho (19 punten), J.T. Tiller (16), Keegan Hyland (16) en Nick Oudendag (12) de dubbele cijfers. Center Clayton Vette griste elf ballen weg onder de basket.

Landstede speelt donderdag (20.00 uur) bij Shooters in Den Bosch, zondag komt Rotterdam naar Zwolle.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.