Volledig scherm

Nieuwe zwemmethode vervangt Zwem ABC

DEVENTER - Het Borgelerbad en de Scheg bieden vanaf september een nieuwe zwemlesmethode aan genaamd SuperSpetters.


Via deze methode is het mogelijk binnen één schooljaar het het KNZE zwemdiploma te halen dat gelijk staat aan het C diploma. Het grootste verschil met de ABC-methode zit behalve in het diploma ook in de volgorde van de aangeleerde zwemslagen. De kinderen leren eerst de borst- en rugcrawl omdat kinderen deze slagen veel sneller beheersen wat het leren makkelijker en leuker maakt. Hierdoor hebben kinderen het zwemmen eerder onder de knie. Ook bevatten de lessen survivalelementen en materialen.

In september begint de overgangsperiode naar de nieuwe methode. Kinderen die nu nog les krijgen volgens het Zwem ABC kunnen hier in september gewoon mee doorgaan, of desgewenst instromen in de SuperSpettersmethode. In juni wordt een informatieve ouderavond gehouden over de nieuwe methode. Meer informatie is te vinden op de websites van de zwembaden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.