Volledig scherm

NK Hung Kuen Kungfu met beste Nederlandse vechtkunstenaars in Lelystad

LELYSTAD - In gymzaal Punter in Lelystad is morgen het NK Hung Kuen Kungfu met de beste Nederlandse beoefenaars van de vechtkunst.

Hung Kuen is de meest bekende en traditioneel Zuid-Chinese kungfu-vorm. De beste beoefenaars uit Nederland meten hun krachten, zoals Samantha Heymans uit Lelystad, die in de afgelopen jaren meerdere keren goud won op nationale toernooien. Ook Mike Li en Eric Liu uit Utrecht, meervoudig kampioenen in traditioneel kungfu in Nederland, Duitsland en Hong Kong, doen mee. Het NK is van 11.00 tot 17.00 uur in de gymzaal aan de Punter 16-15. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.