Volledig scherm

Nominatie vrijwilligersprijs voor SV Helios

DEVENTER - SV Helios uit Deventer is met het project ‘WIJ(K) VOOR ELKAAR’ genomineerd voor de ‘Meer dan handen’ vrijwilligersprijzen 2016.

De voetbalclub is naast 17 andere verenigingen, gekozen uit ruim 400 inschrijvingen. De winnaars ontvangen op internationale vrijwilligers dag, 7 december, een geldprijs variërend van 500 tot 5000 euro uit handen van staatssecretaris Van Rijn van VWS. Het project van SV Helios bestaat uit maatschappelijke ontwikkelingen door verbinding met sport als insteek. Het clubhuis wordt onder meer uitgeleend aan dagbesteding, kinderopvang, ontmoeting, activiteiten en werk. Dit doet SV Helios samen met verbindingscentrum de Fontein op Colmschate Zuid. De (keten)partners zijn gemeente Deventer, sport,- zorg,- welzijns,- en onderwijsorganisaties en bedrijven van het aanliggende bedrijventerrein en overige maatschappelijke instellingen. Aan de club zijn 250 vrijwilligers van de voetbalvereniging en 65 nieuwe vrijwilligers verbonden. Dat levert mooie activiteiten op, zoals sporten met dementerenden. Een jaar terug stond het complex overdag leeg. Tegenwoordig zijn er elke dag honderd mensen te vinden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.