Volledig scherm

Noordink blij na competitiedebuut bij Dalfsen

DALFSEN - Annika Noordink kwam afgelopen zaterdag voor het eerst namens Sercodak Dalfsen in actie in een eredivisieduel. Ze kampte lange tijd met een schouderblessure.

Met zeven doelpunten wist ze gelijk haar stempel op de gewonnen wedstrijd tegen Klink Nijland Kwiek uit Raalte te drukken (40-17). "Dat voelt wel lekker", lacht Noordink na afloop van de wedstrijd.

"Geblesseerd zijn is nooit leuk, maar het vervelende was vooral dat ik lang niet wist waar ik aan toe was. Ik wist niet wanneer ik weer kon spelen, had geen duidelijk moment om naartoe te werken. Dat was lastig."

Dat het team vervolgens in haar eerste wedstrijd goed uit de winterstop komt met een ruime overwinning op hekkensluiter Kwiek, stemt haar gelukkig. "Wat wil je nog meer?Ik ben vooral blij met de overwinning. Ik maak die doelpunten natuurlijk niet alleen, daarvoor heb ik mijn teamgenoten nodig."

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.