Volledig scherm

Officiële opening Chinese begraafplaats op Kranenburg Zwolle

ZWOLLE - Burgemeester Henk Jan Meijer opent maandag 27 juni officieel de Chinese begraafplaats 'Het Paradijs' op Kranenburg.

Het programma aan de Kranenburgweg 3 in Zwolle start om 14.00 uur met een ontvangst, gevolgd door een drietal toespraken. Om 15.00 uur wordt de openingshandeling verricht. Het is sinds begin 2014 mogelijk om volgens de Chinese traditie begraven te worden in Zwolle. Op de begraafplaats is hiervoor een gedeelte gerealiseerd met 230 graven. 'Het Paradijs' ligt op een zonnig en licht gedeelte, is schuin oplopend met zeven terrassen en heeft uitzicht op het water. Momenteel zijn er vijf mensen begraven en is er één urn bijgezet. Daarnaast zijn er op voorhand tot begin juni 120 graven verkocht.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.