Volledig scherm

Oldebroek stimuleert elektrisch rijden met openbare laadpaal

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het stimuleren van elektrisch rijden is daarbij ook belangrijk. Om elektrisch rijden te stimuleren, wordt het in Oldebroek makkelijker om een laadpaal te plaatsen.

Inwoners van de gemeente Oldebroek die in het bezit zijn van een elektrische of hybride auto, kunnen bij Allego een aanvraag doen voor een openbare laadpaal in de buurt. Dit kan via www.openbaarladen.nl/oldebroek.

Aan een openbare laadpaal zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Wethouder Harm Westerbroek licht toe: "Een openbare laadpaal wordt alleen toegekend als de aanvrager geen mogelijkheid heeft om op eigen terrein een laadpunt te realiseren. Daarnaast moet de aanvrager in het bezit zijn van een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius van 50 km. Wanneer de auto in bestelling is, kan de laadpaal al wel aangevraagd worden". Bij gemeenschappelijke locaties in de gemeente zoals bij sporthallen en bij het gemeentehuis, zijn al openbare laadpalen te vinden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.