Volledig scherm

Ondernemers in Steenwijk kunnen stemmen over verlenging van BIZ

STEENWIJK - Ondernemers in de binnenstad van Steenwijk kunnen vanaf vandaag stemmen over een verlening van het BIZ-ondernemersfonds met vijf jaar.

De gemeente Steenwijkerland heeft de ondernemers een stembiljet voor de peiling toegestuurd. De BIZ, wat staat voor Bedrijveninvesteringszone, bestaat sinds 2012 en sinds die tijd staat elke ondernemer in de Steenwijker binnenstad een geldbedrag aan het fonds af gebaseerd op de WOZ-waarde van zijn of haar pand. De gemeente en Steenwijk Vestingstad zien positieve resultaten, waardoor zij de BIZ willen verlengen. Het geld ging de afgelopen jaren onder meer naar de promotie en organisatie van evenementen. De peiling over de BIZ duurt tot en met woensdag 9 november.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.