Volledig scherm
Ondertekening door Simone van Ruth, directeur/bestuurder MEE IJsseloevers, Inge Hiddink, directeur ViaVie Welzijn, Annabel Engles, directeur/bestuurder MWnwT (van links naar rechts) © Gemeente Rijssen-Holten

Ondersteuning voor burgers wordt makkelijker bereikbaar

RIJSSEN/HOLTEN - Verschillende partijen tekenden woensdag 12 oktober een samenwerkingsovereenkomst die ervoor moet zorgen dat het voor inwoners van Rijssen-Holten eenvoudiger en duidelijker wordt waar men terecht kan voor ondersteuning op vlakken als zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Volgens directeur van ViaVie Welzijn Inge Hiddink zijn lang niet alle burgers op de hoogte van het recht en de mogelijkheden die ze hebben op onafhankelijke ondersteuning. Het kan gaan om bijvoorbeeld advies of een kortdurend ondersteuningstraject. Doel ervan is altijd dat mensen op eigen kracht weer verder kunnen. Binnenkort is er een aparte knop voor cliëntondersteuning te vinden op de website van de gemeente Rijssen-Holten.

De instanties die gaan samenwerken zijn MEE-IJsseloevers, Maatschappelijk Werk noord west Twente en ViaVie Welzijn. De dienstverlening zoals mensen die nu kennen, gaat gewoon door.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.