Volledig scherm

Ondersteuningsgroep voor naasten van mensen met dementie

DALFSEN - Carinova Mantelzorgondersteuning en Mindfit beginnen op 29 september met een ondersteuningsgroep voor partners, familieleden en andere betrokkenen van mensen met dementie in de gemeente Dalfsen.

Wanneer iemand lijdt aan een vorm van dementie lijdt de omgeving mee. Allerlei vragen over de omgang en mogelijke hulp kunnen opkomen. De cursus is erop gericht dat naasten beter leren omgaan met de situatie en minder belast raken. De deelnemers vinden begrip, herkenning en steun bij elkaar. Zaken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de achtergronden van dementie, de gevolgen van de aandoening voor de persoon zelf en de omgeving, de communicatie en de omgang met lastige situaties.

De cursus wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Dalfsen. De vijf bijeenkomsten van twee uur vinden plaats in de Trefkoele in Dalfsen. De overige data zijn 13 en 27 oktober en 10 en 24 november. Opgeven kan tot 1 september via 0570-518185 of c.zweerts-vandervijver@carinova.nl.

  1. Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!
    video

    Politieke reclame saai? Bekijk hier de leukste spotjes!

    De verkiezingscampagne is weer in alle hevigheid losgebarsten. Op 15 maart mogen we met z’n allen naar de stembus. Om te zorgen dat jij op hun partij stemt, promoten veel politici zichzelf via reclamespotjes. Stiekem zijn die meestal erg saai, maar af en toe zitten er pareltjes tussen! Neem bijvoorbeeld het spotje van de CDA dat op dit moment viral gaat. Wij selecteerden vijf van de opvallendste politieke spotjes van de afgelopen jaren: