Volledig scherm

Ondersteuningsgroep voor naasten van mensen met dementie

DALFSEN - Carinova Mantelzorgondersteuning en Mindfit beginnen op 29 september met een ondersteuningsgroep voor partners, familieleden en andere betrokkenen van mensen met dementie in de gemeente Dalfsen.

Wanneer iemand lijdt aan een vorm van dementie lijdt de omgeving mee. Allerlei vragen over de omgang en mogelijke hulp kunnen opkomen. De cursus is erop gericht dat naasten beter leren omgaan met de situatie en minder belast raken. De deelnemers vinden begrip, herkenning en steun bij elkaar. Zaken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de achtergronden van dementie, de gevolgen van de aandoening voor de persoon zelf en de omgeving, de communicatie en de omgang met lastige situaties.

De cursus wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Dalfsen. De vijf bijeenkomsten van twee uur vinden plaats in de Trefkoele in Dalfsen. De overige data zijn 13 en 27 oktober en 10 en 24 november. Opgeven kan tot 1 september via 0570-518185 of c.zweerts-vandervijver@carinova.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.