Volledig scherm

Onderwijsinstellingen in Zwolle houden Global Entrepreneurship Week

ZWOLLE - De acht onderwijsinstellingen in Zwolle houden van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november de Global Entrepreneurship Week (GEW) regio Zwolle.

Bij dit evenement worden leerlingen, studenten, studentondernemers, startups en ondernemers uitgedaagd om hun ideeën te verwezenlijken. De GEW wordt jaarlijks in meer dan 150 landen gehouden en vindt sinds 2011 ook in Zwolle plaats. Tijdens deze week worden er vijf onderdelen behandeld: het idee, de focus, aan de slag, laten groeien en staande blijven.

In Zwolle staat per dag een ander onderdeel centraal. Maandag zijn geïnteresseerden welkom bij bij het Cibap voor de 'Workshop Design Thinking', dinsdag 15 november gaan ze de focus aanbrengen aan de hand van een game en een challenge op diverse plekken in de stad en woensdag 16 november kunnen ze aan de slag met hun ideeën op een Ondernemersplein bij Windesheim. Donderdag 17 november worden deelnemers bij het Deltion College uitgedaagd om verder te groeien, door te pitchen voor vervolgopdrachten. De week wordt vrijdag 18 november afgesloten met een bezoek aan diverse bedrijven in bedrijfsverzamelgebouw bij Hanz. Meer informatie op www.gewregiozwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.