Volledig scherm

Onderzoek bestuurders voorrangsvoertuigen in Hattem

HATTEM - Bestuurders van voorrangsvoertuigen bij de brandweer of ambulance kunnen vanaf woensdag 12 oktober deelnemen aan een onderzoek naar het rijgedrag van deze bestuurders.

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst en een rijsimulatoronderzoek. De resultaten van de vragenlijst en de ritten worden opgeslagen in een beveiligde omgeving en geanonimiseerd gebruikt in het onderzoek. Bestuurders van een voorrangsvoertuig bij de brandweer of ambulance kunnen zich aanmelden via voorrangsvoertuig@ifv.nl. Deelname aan het onderzoek door de politie wordt afgestemd met de korpschef.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.