Volledig scherm

Onderzoek naar verkeersbeeld rond kruising Nieuwe Veerallee - Kamperweg Zwolle

ZWOLLE - De gemeente Zwolle voert van maandag 21 tot en met zondag 27 november een onderzoek uit rond de kruising Nieuwe Veerallee - Kamperweg.

Met dit onderzoek wil de gemeente aan de hand van de gegevens achterhalen op welke wijze het verkeer op deze locatie zich afwikkelt. Mede op basis daarvan kan de gemeente bepalen of maatregelen noodzakelijk zijn. Twee camera's die voor het onderzoek worden geplaatst, registreren geen kentekens of snelheid. Uitsluitend het algehele verkeersbeeld en tijdstip worden geregistreerd. Weggebruikers worden dus niet beboet indien zij bijvoorbeeld te hard rijden.

De gemeente heeft een adviesbureau opdracht gegeven tussen zondag 20 november en maandag 28 november twee camera's te plaatsen langs de Nieuwe Veerallee. Op maandagn 28 november worden de camera's weer verwijderd. De gemaakte beelden worden binnen een week na afronding van het onderzoek vernietigd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.