Volledig scherm

Onderzoekers Ommerschans vertellen over afstammelingen paupers

OUD AVEREEST/OMMERSCHANS - Will Schackmann en Helmut Rijnhart vertellen donderdagavond 10 november in de Reestkerk in Oud Avereest over de Ommerschans.

Schackmann schreef het boek De Bedelaarskolonie over het dagelijks leven in de Ommerschans in de tijd van de Maatschappij van Weldadigheid. Rijnhart deed veel onderzoek naar de bewoners van de bedelaarskolonie en plaatst gegevens van hen op internet. Veel afstammeling van deze 'paupers' wonen nog in de omgeving en Rijnhart vertelt hoe men kan onderzoeken of men zelf afstamt van deze families.

De eerste paar duizend bedelaars staan al op www.bonmama.nl. Ook daar zitten er bij die in Avereest en omgeving een groot nageslacht hebben nagelaten.

De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging Ommerschans en begint om 20.00 uur. Toegang kost 5 euro. Leden van de Vereniging Ommerschans en Vrienden van de Reestkerk betalen 2,50 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.