Volledig scherm

Oosterveld helpt Alterno uit de brand

APELDOORN - Een opvallende speelster zaterdagavond in het shirt van Coolen-Alterno: Quirine Oosterveld maakte haar comeback bij de Apeldoornse volleybalsters.

Ze helpt Alterno tijdelijk uit de brand, omdat coach Ali Moghaddasian vanwege blessures een deel van zijn selectie moet missen.

Oosterveld speelde mee in het openingsduel van de competitie, dat door Alterno in Sliedrecht met 3-1 werd verloren (26-24, 25-12, 25-27, 25-13). De 26-jarige speelster was tussen 2009 en 2014 vijf seizoenen actief bij Alterno en won in die periode de nationale beker en de landstitel met de Apeldoornsen. De voorbije twee seizoenen speelde de ex-international bij Rote Raben in Duitsland. Ze is in principe gestopt met zaalvolleybal en wil zich gaan richten op haar beachvolleyballoopbaan. In de tussentijd helpt ze haar oude club echter graag een handje zolang er personeelstekort is bij Alterno.

De mannenploeg trad zaterdag aan tegen Inter Rijswijk en verloor met 0-3. De setstanden waren 16-25, 15-25 en 22-25.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.