Volledig scherm

Op Stap met de schaapherder op de Lemelerberg

LEMELE - Landschap Overijssel houdt woensdag 20 juli om 14.00 uur de excursie 'Op stap met de schaapherder op de Lemelerberg'. De deelnemers gaan op zoek naar de kudde Veluwse Heideschapen en krijgen informatie over de dieren.

Meedoen kost 5 euro voor volwassenen en 1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen op vertoon van hun pasje gratis mee. Aanmelden is verplicht, dat kan via www.landschapoverijssel.nl/op-stap-met-de-schaapherder. Na aanmelding volgt informatie over onder meer de exacte startlocatie.

Deze excursie vindt ook plaats op 3 en 31 augustus.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.