Volledig scherm

Op stap op de Lemelerberg

LEMELE - Landschap Overijssel houdt op donderdag 11 augustus om 14.00 uur en op dinsdag 16 augustus om 19.00 uur weer ‘Op stap’ excursies op de Lemelerberg.

Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, maken deelnemers een wandeling door dit bijzondere natuurgebied.

De wandeling van 11 augustus start om 14.00 uur bij Camping de Lemeler Esch, Lemelerweg 16 in Lemele. De wandeling van 16 augustus start om 19.00 uur bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandelingen duren zo’n 2,5 uur en meedoen kost 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van LO of één van de andere Landschappen mogen gratis meedoen op vertoon van hun pasje.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.