Volledig scherm

Op zoek naar vleermuis in Paasloo

PAASLOO - IVN Noordwest-Overijssel en KNNV “De Noordwesthoek” zoeken op zaterdagavond 2 juli onder leiding van Johann Prescher naar een bijzondere vleermuissoort: de meervleermuis.

Dit is een middelgrote vleermuis, die
rivieren, kanalen en meren als vliegroutes en foerageergebieden gebruikt.Hij vangt kleine insecten en verblijft in de zomer in spouwmuren en op kerkzolders. Het landschap in en rond de Weerribben is dan ook erg geschikt voor deze soort. De zoektocht start om 22.30 uur bij de parkeerplaats bij de Meenthebrug over het Ossenzijls kanaal aan de Meentheweg 2 in Paasloo. Deelname is vrij. Aanmelden bij Johann Presscher via prescher86@gmail.com.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.