Volledig scherm

Open dag bij kinderboerderij Samenzó in Staphorst

STAPHORST - Samenzó De Staphorster kinderboerderij houdt woensdag 13 juli van 10.00-16.30 haar open dag.

Bijna tien jaar geleden, op 1 september 2006 nam DAC Horstheim van stichting Adullam de verzorging van het oude hertenkamp aan Admiraal W.G. van Nesstraat 8 over. Het hertenkamp werd getransformeerd tot een kinderboerderij met verschillende exotische diersoorten. Gemiddeld vijftien deelnemers met een beperking verzorgen de dieren en doen het onderhoud.

Holenbroeders staat dit jaar centraal. Vanaf 13.00 uur rijden de ponykarren. Toegang is gratis, de activiteiten kosten 50 cent. Meer informatie op de website.

www.kinderboerderijsamenzo.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.