Volledig scherm

Open dag Houthakkers

HOLTEN - De vrijwilligersclub ‘De Houthakkers’ zorgt al 25 jaar voor het beheer en onderhoud van de natuur en het landschap in het Holtense buitengebied en wil zondag 17 juli geïnteresseerden de kans geven een kijkje in hun keuken te nemen.

Tijdens de open dag geven vrijwilligers een rondleiding door de beheerde bosjes en aangelegde kikkerpoelen en vertellen over andere werkzaamheden. Verder zijn er onder meer demonstraties houtkloven, wordt er zalm gerookt, en is er informatie over bijen en reewild. Kinderen mogen een hut bouwen en broodjes bakken op een kampvuurtje. Van 12.00 tot 18.00 uur in het bosje tegenover de Pasmansweg 8.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.