Volledig scherm

Open dag kippenstal

RAALTE - Wie de nieuwe legkippenstal van de familie Kivietsbosch van binnen wil bekijken is vrijdag 22 juli welkom op de open dag.

De nieuwe duurzame pluimveestal bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond leven kippen in een stal met vrije uitloop. Op de eerste etage leven scharrelkippen. De stal is voorzien van ledverlichting, een spoelsysteem zorgt voor vers drinkwater en de droog geblazen mest is voor landbouw en fruitteelt in het buitenland. Iedereen is welkom tussen 14.00 en 20.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.