Volledig scherm

Open dag moestuin Voedselbank

NIJVERDAL - Wie de moestuin van de Voedselbank met eigen ogen wil bekijken, is zaterdag 6 augustus welkom op de open dag van tuinencomplex De Jipkesbelt.


Werknemers van de Voedselbank werken elke vrijdag in hun moestuin op dit complex. Ze oogsten ‘s morgens vroeg zodat de verse groenten vrijdagmiddag mee kunnen in de 40 tot 50 voedselpakketten die wekelijks worden uitgedeeld aan gezinnen die het krap hebben. De rest van de vrijdag staat in het teken van schoffelen, wieden en andere tuinwerkzaamheden. Ook aan de Portlandweg heeft de Voedselbank een moestuin, groter dan op de Jipkesbelt, om voornamelijk kool en aardappelen te verbouwen.

De open dag aan de Jipkesbelt is van 10.00 tot 13.00 uur. De andere tuinders op het complex bieden deze dag hun zelf geteelde producten te koop aan.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.