Volledig scherm

Open huis bij de Wiekelaar in Oudleusen

OUDLEUSEN - Ontmoetingscentrum de Wiekelaar houdt zaterdag 1 oktober van 10.30 uur tot 15.30 uur open huis. Belangstellenden kunnen genieten van diverse muzikale optredens, activiteiten van verenigingen en kennis maken met vernieuwde arrangementen.

Het Open Huis is niet alleen bedoeld voor de huidige gebruikers van het gebouw, maar juist ook om ‘nieuwkomers’ te verwelkomen. De werkgroep benoemt dat het gebouw veel te bieden heeft, zoals het faciliteren van vergaderingen, evenementen, workshops of (zorg)voorzieningen. Bezoekers kunnen hier via diverse presentaties en opstellingen kennis mee maken.

In de bibliotheek wordt de gehele dag een lokale versie van ‘Tussen Kunst en Kitsch’ uitgevoerd. Enno de Boer, taxateur uit de Wijk, zal de waarde van meegebracht antiek, curiosa of brocante, vaststellen. Bezoekers kunnen de waarde van antieke of brocante voorwerpen laten vaststellen.

De dag wordt opgeluisterd met optredens van onder meer de Stuwzangers, popkoor Just for Fun, Cigarbox Henri and friends, ballonnenkunstenaar Magic John en workshops dans en theater van lokale jongeren groep Dance Dance.

Het volledige programma staat op de website.

www.wiekelaar.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.