Volledig scherm

Open Muziekestafette Heino gaat door

HEINO - Met de toezegging van een bedrag van maximaal 1500 euro zorgt het Prins Bernhard Cultuurfonds er voor dat de zesde editie van de Open Muziekestafette Heino door kan gaan.

Het programma van de muziekestafette was al even bekend, maar het financiële plaatje was al die tijd nog niet rond. De organisatie diende vele aanvragen in voor subsidie maar greep steeds mis. Door de toezegging van het Prins Bernhard Cultuurfonds, een fonds richt zich op het stimuleren van amateuristische muziekbeoefening op het platteland van Overijssel, kan het programma waaraan maar liefst 55 muziekgroepen meedoen, doorgaan op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober.

Het evenement start vrijdag om 14.00 uur met een optreden van het Groot Salonorkest Happy Days uit Zutphen en wordt zaterdagavond afgesloten door het Orkest van de Muziekvereniging Ons Genoegen uit Heino. Meer informatie op www.muziekestafette.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.