Volledig scherm

Open Sallandse Zomertuinen

MARIËNHEEM - Kleurige bloeiers en veel soorten groen zijn zondag 7 augustus van 10 tot 17 uur te bezichtigen tijdens de Open Sallandse Zomertuinen.

Op fietsafstand van elkaar zijn drie tuinen en een kwekerij geopend voor het publiek. Tuinliefhebbers Cor en Miny Elders, Dorpsstraat 67 in Heeten en Nynke Atsma, Oude Twentseweg 26 in Luttenberg en de eigenaar van Ruim Zicht, Hogeweg 6 in Wijhe verwelkomen belangstellenden graag. De toegang bedraagt 4,50 euro per tuin inclusief koffie/thee en iets lekkers. De kwekerij van Arjan Schepers aan de Hakkershoekweg 9, Mariënheem is gratis te bezoeken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.