Volledig scherm
Coen Jonker in actie in de finale Foto: Marek Veurtjes

Oppermachtige Jonker wint Berkeltoernooi

ZUTPHEN - Coen Jonker heeft voor de tweede maal in zijn leven het Zutphense Berkeltoernooi gewonnen. In de finale op de baan van LTC Zutphen was de 27-jarige tennisser, uitkomend in de eredivisie zaterdag voor De Boerehofstee uit Wilp, oppermachtig. Deventenaar Wouter Heijink (35) van TC Drijvers moest er met 6-1 en 6-2 aan geloven. Jonker haalde in totaal al vier kier de finale.

De eindstrijd dit jaar was een verrassend treffen tussen de nummers drie en vijf van de plaatsingslijst. De tegenstander van Jonker in de vorige finale in 2014 en de nummer één van de plaatsingslijst, Reinier Molendijk, werd door Heijink gisteren in drie sets uitgeschakeld (7-6, 1-6, 7-6).

Geen moeite
Jonker had in de andere halve finale gisteren geen moeite met de nummer twee Wieger Dijkstra (6-2, 6-4). In de finale etaleerde 'het kind van de club' Jonker vervolgens zijn klasse. "Ik ben ontzettend blij met mijn eigen niveau, en mijn eigen spel. Ik blijf toch een jongen van de club." Jonker bracht in Zutphen zijn gehele jeugd door.

Heijink kon leven met de nederlaag. "Ik heb hem geprobeerd te ontregelen, maar dat lukte totaal niet. Dat ik in de finale stond was al onverwachts."

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.