Volledig scherm

Oproep kampioenen 2016

HELLENDOORN - Net als vorig jaar worden alle inwoners van de gemeente Hellendoorn, die een nationaal of hoger kampioenschap hebben behaald, gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari 2017.

Wie iemand kent of misschien zelf kampioen is geworden in 2016 kan dit vóór 23 december melden aan p.weijers@hellendoorn.nl. Om in aanmerking te komen voor de huldiging moet de persoon in kwestie minimaal Nederlands kampioen zijn geworden, een medaille hebben gehaald op een EK en/of WK of een medaille hebben gehaald op een grote aansprekende internationale wedstrijd zoals een Wereldbekerwedstrijd, Grand-prixwedstrijd of Europacupwedstrijd. Niet alleen behaalde sportprestaties komen hiervoor in aanmerking maar ook andere kampioenschappen, zoals schapen drijven, dorsen, bloemschikken of lassen. De voorwaarde is dat het kampioenschap is behaald onder de verantwoordelijkheid van een landelijk erkende organisatie.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.