Volledig scherm
© Cris Sohier

Oranje container vervangt grijze bak in Apeldoorn

APELDOORN - De grijze containers voor restafval maken in Apeldoorn plaats voor oranje containers. Voortaan wordt daarmee plastic, metaal en drankverpakkingen iedere twee weken opgehaald.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeenteraad moet nog goedkeuring geven aan het systeem van 'omgekeerd inzamelen'.

Eind volgend jaar worden de oranje containers in de eerste wijken geplaatst, waarna de overige delen van de stad volgen.

Restafval
De gemeente verwacht de hoeveelheid restafval per bewoner sterk te kunnen terugdringen. Restafval moet voortaan worden weggebracht, waarvoor moet worden betaald. Ook wordt het mogelijk optioneel een grijze container aan te schaffen. Voor het legen daarvan moet eveneens worden betaald.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.