Volledig scherm

Oranje Fonds steunt woonzorgcentrum De Nieuwe Schans Zwartsluis

ZWARTSLUIS - Het Oranje Fonds heeft voor het programma 'Alle jaren tellen!' de stichting Zorgvoorziening De Nieuwe Schans in Zwartsluis een bedrag van 8000 euro toegekend.

Roel Huls had namens het bestuur van de stichting een aanvraag ingediend die toegespitst was op een aantal noodzakelijke investeringen in het woonzorgcentrum. Het geld van het Oranje Fonds wordt gebruikt voor de geluidsinstallatie, filmapparatuur, een wifi-verbinding en diverse activiteiten. Op deze manier kunnen de ouderen in Zwartsluis zoveel mogelijk mee blijven doen in de samenleving.

Barend Vinke, voorzitter van De Schans, is blij met de toekenning: "De burgers hebben ons eind 2015 met de donateursactie al een mooi bedrag gegeven, maar dit was neit voldoende om nog meer noodzakelijke activiteiten te regelen. Wij hadden gehoopt op meer structurele ondersteuning vanuit de gemeente en het bedrijfsleven." Het bestuur van De Nieuwe Schans heeft afgelopen week vergaderd en een plan van aanpak besproken om het ontvangen geld van het Oranje Fonds zo spoedig mogelijk te investeren.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.