Volledig scherm
Organist Sander van Marion staat al 60 jaar bekend om zijn improvisaties. © Marco den Toom

Organist Sander van Marion viert 60-jarige carrière met jubileumconcert in Kampen

KAMPEN - De Scheveningse organist Sander van Marion viert dinsdag 2 augustus zijn 60-jarige carrière als musicus met een jubileumconcert in de Bovenkerk in Kampen.

Het thema is Reis om de wereld in 60 jaar. Van Marion, bekend van zijn improvisaties, speelt werk van onder meer Gordon Young, Léon Boëllmann en Alexandre Guilmant. Leuke bijkomstigheid is dat de organist op de dag van het concert in Kampen precies 60 jaar geleden zijn eerste orgelrecital verzorgde. Het jubileumconcert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn 10 euro en verkrijgbaar aan de deur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.